Chen Stijl

Bij onze school geven we les volgens de Chen stijl. Deze stijl wordt tot op de dag van vandaag nog in China beoefend.

Chen stijl is de oudste taijiquan stijl die we kennen. Het is ontwikkeld door de familie Chen in de plaats Chenjiagou.

Andere grote stijlen zijn Yang, Wu, Sun en Hao stijl. Al deze stijlen stammen af van de Chen stijl. Binnen Nederland is de Yang stijl en afgeleide vormen daarvan het meest bekend.

We geven les in de lijn van grootmeester Feng Zhiqiang (1928-2012). Volledig noemen we onze school "Xinyi Hunyuan Chen stijl Taijiquan".

De school kenmerkt zich door een diepgaande integratie van theorie met de praktijk. Van alle stijlen is de Chen stijl het meest dicht bij de vechtkunst gebleven. Dit zie je terug in de "vorm" en hier wordt in de lessen ook ruim aandacht aan gegeven. De "vorm" is vloeiend, dynamisch en rustgevend tegelijkertijd. Onze stijl geeft aandacht aan zowel het behoud van de gezondheid als de vechtvaardigheid, het zwaartepunt ligt echter altijd bij de ontwikkeling van de persoon als geheel.

Naast de vorm maken wij gebruik van een keur aan oefeningen die uw vaardigheid tot een hoog niveau kunnen brengen. De opbouw is methodisch zodat alle aspecten van de kunst eigen gemaakt kunnen worden.

Onze school heeft een goede band met trainers in China en we krijgen met regelmaat les zodat wij onszelf en onze school kunnen blijven verbeteren.

Wij bieden:

  • Een gedegen theoretische onderbouwing van de kunst.

  • Een solide integratie van de theorie met de praktijk.

  • Een compleet curriculum.

  • Een duidelijk doel: het ontwikkelen van de beoefenaar als geheel, waarbij gezondheid en vechtvaardigheid samen gaan.

  • Gezelligheid.